‘Aanvragers huishoudelijke hulp in de regio staan niet in de kou’

19 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - De gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hebben met 15 zorgleveranciers een overeenkomst voor het leveren van huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo. Het recente besluit van Rivas om een cliëntenstop in te voeren voor huishoudelijke hulp heeft daarom geen directe gevolgen voor mensen die hulp nodig hebben, aldus reageren de gemeenten in een gezamenlijke verklaring.

,,We zijn als gemeenten verrast door het moment en de aard van de maatregelen die Rivas bekend heeft gemaakt. Het feit dat de pers eerder op de hoogte was van de inhoud van de brief van 12 augustus dan de afzonderlijke colleges maakt dat wij deze gang van zaken op bestuurlijk niveau aan de orde willen stellen. Wethouder Groeneweg zal namens de acht gemeenten op korte termijn contact opnemen met Rivas. Daarnaast zullen wij op ambtelijk niveau met Rivas en de andere zorgaanbieders in onze regio in gesprek gaan over de nu ontstane situatie,” aldus de persverklaring.

Rivas is in deze regio verreweg de grootste leverancier van huishoudelijke hulp en levert een belangrijke bijdrage aan een goede hulpverlening in het kader van de Wmo, maar is niet de enige leverancier. Inwoners kunnen zich melden bij het gemeentelijke zorgloket om een aanvraag voor huishoudelijke hulp in te dienen.

advertentie
advertentie