Paardrijden als ridder

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Paardrijden als ridder of als jonkvrouw natuurlijk. De jonge leden van Rij- en jachtvereniging Lingebos zijn net terug van een intensief maar sprookjesachtig Ponykamp. De hele zomervakantie werd er al naar uit gekeken en eindelijk was het afgelopen vrijdag dan zo ver.

De prachtig aangeklede jonkvrouwen en dappere ridders werden verwacht bij de kasteelpoorten. Het tentenkamp waar overnacht moest worden is dan al opgeslagen op de camping in het Lingebos. Er moesten alleen nog wel zo’n veertig luchtbedden worden opgepompt maar dat was gelukkig geen probleem. De vrijwilligers en de jeugdcommissie hielpen graag mee.

Het werd een druk weekend vol spannende activiteiten zoals boogschieten, menlessen, longeerlessen en paardrijlessen. Een buitenrit door de kasteeltuinen en het bos vormde een hoogtepunt. Zondagmiddag was de spanning te voelen tijdens het afsluitende toernooi ringsteken.

Moe gestreden maar voldaan gingen alle ridders en jonkvrouwen weer naar huis. Maar weer op naar het volgende ponykamp...

advertentie
advertentie