Vertraging plannen Rivas

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

,,We willen ook voor ons zelf zeker weten dat we een goed en solide bedrijf blijven,” aldus legt directievoorzitter Pieter de Kort van Rivas Zorggroep uit. Hij benadrukt daarbij dat de Rivas-organisatie als geheel er financieel niet slecht voor staat. Enkele jaren geleden was nog sprake van grote verliezen, maar de tekorten zijn door ombuigingen afgelopen jaren weggewerkt. ,,We zijn als stichting niet uit op winst, maar we staan er wel goed voor,” zegt De Kort.

‘We willen zelf ook financiële zekerheid’ GORINCHEM - De grote bouwprojecten van Rivas Zorggroep lopen door de kredietcrisis vertraging op. Niet alleen voor de nieuwbouw van De Schutse, maar ook voor de nieuwbouw op de locatie van het oude Gasthuis op het Nonnenveld en voor de vernieuwingen in het Beatrixziekenhuis wordt de financiering nog eens extra onder de loep genomen. Zowel de banken als Rivas Zorggroep willen meer zekerheden.

In het hele land kampen zorgorganisaties met financiële problemen. In Amsterdam en in Flevoland zijn ziekenhuizen zelfs failliet verklaard. De bouwplannen van Rivas Zorggroep zijn divers, groot en financieel gezien niet van elkaar los te koppelen. ,,Het maakt niet uit of je het splitst of niet,” zegt De Kort, ,,de banken kijken toch naar de hele organisatie.”

Op de locaties van de Schutse en het Nonnenveld komt nieuwbouw. In het Beatrixziekenhuis worden de poliklinieken en operatiekamers vernieuwd. Tevens wordt bij deze verbouwing de huisartsenpost in het ziekenhuis geïntegreerd. De kosten worden begroot op 30 tot 40 milljoen euro. Rivas hoopt eind januari uitsluitsel van de banken te krijgen.

advertentie
advertentie