Benefiet voor Trio-indianen

16 januari 2009 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - In De Doelen in Rotterdam wordt op maandag 23 februari om 20.15 uur een benefietconcert gehouden om geld in te zamelen voor de Surinaamse Trio-indianen. Met belangeloze deelname van een groot aantal artiesten met een Surinaamse achtergrond: Re-Play, Mai Tai, Edsilia Rombley, Joanne Telesford, Jeannine La Rose, Bryan B. en Sabrina Starke treden op. Quintis Ristie, bekend van Raymann is laat, is gastheer van de avond. Jörgen Raymann zal er zelf ook bij zijn in De Doelen.

De Trio-indianen wonen in een nederzetting aan de rivier in Sipaliwini. Ze zijn self supporting, maar wat ontbreekt is een school. De kinderen zijn weliswaar leerplichtig, maar de bewoonde wereld is drie dagen reizen weg. En dus moet er een school komen in het dorp. Om dat doel te bereiken is de stichting SIPA opgericht. In samenwerking met stichting zorg samen voor Suriname die al enkele jaren ervaring hebben.

Het Surinaams ministerie van Onderwijs heeft inmiddels de garantie gegeven dat de school wordt erkend zodra deze er staat. En dat er dus materialen en leerkrachten naartoe gaan. Wat overblijft is de bouw. Daarvoor is een bedrag nodig van 52 duizend euro. Voldoende voor vier lokalen en twee onderkomens voor de leraren. Een volle Doelen zou op 23 februari betekenen dat het doel is bereikt.

Kaarten te koop bij : tel. 010-2171717 en bij www.dedoelen.nl. Informatie Rien de Vries 0183 637375 en 0655142730. www.stichtingsipa.com. Fam. de Zeeuw 0418-581002. www.zorgsamenvoorsuriname.nl.

advertentie
advertentie