‘Niet opgedirkt, maar vooral gezellig’

20 januari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het traditionele nieuwjaarsconcert in De Nieuwe Doelen krijgt een nieuwe formule. De twee meesterpianisten Jan Vayne en Hugo van Neck dagen elkaar uit op twee vleugels met razend knappe en humorvolle improvisaties op door het publiek aan te dragen thema’s. Na dit optreden vindt tot in de kleine uurtjes een wervelend feest plaats op het theaterpodium, waar men kan swingen op de energieke muziek van de ‘Booming Pianos’. Een programma voor jong en oud, zaterdag 24 januari.

Geen sjieke opsmuk, maar eigentijds en gezellig. Vandaar dat het traditionele nieuwjaarsconcert in De Nieuwe Doelen in een nieuw jasje is gestoken. Roy Grünewald bedacht samen met Jan Vayne en Hugo van Neck een andere manier om een pianoconcert uit te voeren voor een breed publiek. Jan Vayne is alom bekend, maar Hugo van Neck is minstens zo briljant. Een aantal keren hebben zij met deze formule gewerkt en het levert grandioze muzikale hoogstandjes op. Zij laten het publiek bepalen wat het programma is en dat levert verrassende momenten op.

Na dit deel van de avond wordt het podium van de Nieuwe Doelen snel omgebouwd tot een nachtclubachtig sfeertje. Ondertussen verzorgt het ‘duo de Wijs’ gezellige muziek tijdens de pauze in de foyers. Na dit intermezzo barst het feest los. Twee pianospelende zangeressen en een drummer spelen een aantal sets volgens het concept van de ‘Booming Pianos’. Topentertainment dat is overgewaaid uit Amerika en al jaren een succes is.

Traditie is ook dat van elk verkocht kaartje een deel naar goede doelen gaat in de regio. Een mooie manier om het nieuwe jaar goed te beginnen. Geen opgedirkt concert dus, maar gezellig en informeel èn een gevoel dat men anderen ermee helpt. Aanvang: 20.15 uur, schouwburg open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.denieuwedoelen.nl of 0183-692222 en kosten € 27,50.

advertentie
advertentie