Overvallers Arkels Onderweg voor jaren achter de tralies

27 januari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Dordtse rechtbank heeft de zes verdachten van een gewapende overval in een woning aan de Arkelse Onderweg in Gorinchem straffen opgelegd van twee tot zes jaar.

De rechtbank legde de hoogste straffen op aan Z.S en S.C. Beiden moeten een gevangenisstraf van zes jaar uitzitten. Het Openbaar Ministerie eiste tegen Z.S zeven jaar en S.C. zes jaar gevangenisstraf.

Verkleed als TNT-postbezorgers met pruiken op belden twee mannen eind april vorig jaar in de vroege morgen aan bij het huis van familie Khalil. Toen de 21-jarige Pierre Khalil nietsvermoedend de voordeur opende, werd hij gewelddadig overmeesterd. Hij kreeg een klap op zijn hoofd met de kolf van een pistool en werd bewerkt met een stroomstootwapen.

Het plan voor de overval kwam in 2007 tot stand in een poolcafé waarbij Z.S., zijn neef W.C. en S.M. elkaar troffen. Oud-werknemer Z.S. van Khalil senior zou de tipgever zijn geweest.

De twee overvallers ontvreemden 5000 euro, gouden munten ter waarde van 8000 euro, sierraden en een hoeveelheid buitenlandse biljetten.

advertentie
advertentie