Kerstwensen komen uit op Valentijnsdag

17 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens de afgelopen kerstdagen stond er onder de kerstboom in het Piazza Center een ‘wenston’. Bezoekers van het winkelcentrum konden daarin een wens voor een speciaal persoon uit hun omgeving deponeren.

GORINCHEM- Kerstwensen kwamen op Valentijnsdag uit in het Piazza Center. De actieve winkeliersvereniging Piazza stelde tijdens de afgelopen kerstdagen bezoekers van het winkelcentrum in de gelegenheid een wens te doen. Niet voor zichzelf maar voor een ander. In totaal acht wensen gingen zaterdag in vervulling. Zo werd Corry Bakker door haar zus in het zonnetje gezet, en gaat Cor van de Wal samen met zijn broers zeevissen.

Door Gerard Droog

Het initiatief van de winkeliersvereniging Piazza werd door vele bezoekers omarmd. Honderden wensen werden door het bestuur van de vereniging ontvangen en gewogen. Uiteindelijk bleven er daar acht van over die zaterdag, op Valentijnsdag, werden uitgereikt aan de niets vermoedende ‘prijswinnaars’, die die dag met een smoes meegelokt waren naar het Gorcumse winkelcentrum.

Chemokuren

Zo ook Cor van de Wal. De 51- jarige Gorcumer was voorgedragen door zijn vrouw Annelies bij wie een jaar geleden borstkanker werd geconstateerd: ,,Je wereld staat direct op zijn kop als je dat hoort. Na de operatie kreeg ik 16 chemokuren en 25 bestralingen. Nu ga ik nog om de drie weken naar het ziekenhuis voor een infuus. Al die tijd stond Cor aan mijn zijde. Niets was hem in die periode teveel. Ik kon aan hem mijn verhaal kwijt en mijn verdriet delen. Hij reed me van en naar het ziekenhuis. Daarnaast zorgde hij er voor dat ons gezin gewoon doorging en nam ook de zorg voor mijn moeder, voor wie ik kookte en de was deed, over. Er is geen betere vent dan mijn Cor, hij is echt mijn ‘allessie’”.

Cor van de Wal vermoedde wel dat er iets speelde: ,,Maar wat, wist ik niet. Het is toch normaal dat je voor elkaar klaar staat. Daarnaast heb ik samen met mijn compagnon een eigen bedrijf, dus was het wat eenvoudiger om een half jaar vrij te nemen om voor mijn vrouw te zorgen.” Hij zag een grote wens in vervulling gaan. Samen met zijn broers gaat hij een dag zeevissen.

Auto-ongeluk

De Sleeuwijkse Gerry van Noorloos had rond de kerst gevraagd haar zus Corry Bakker in het zonnetje te zetten. Ook deze wens ging zaterdag in vervulling: ,,Zo’n 30 jaar geleden was ons gezin betrokken bij een ernstig auto ongeluk. Mijn vader en mijn broertje overleefden dat niet en mijn moeder en zus raakten zwaar gewond. Zij was toen achttien en had een schedelbasisfractuur. Sinds dat ongeluk is ze doof geworden en belandde later in een rolstoel. Ik vind haar een enorm positief mens. Zij denkt altijd eerst aan een ander. Daarom verdient zij het echt om eens lekker verwend te worden.”

Geslaagd

Haar zus, zelf niet aanwezig op het Piazza, kreeg van de organisatie een metamorfose cadeau. Leo van Laak, voorzitter van VWA Piazza Center kon terug kijken op een geslaagde middag: ,,Prima geslaagd en veel mensen die er op af gekomen zijn. Het doet ons als organisatie goed die blije gezichten en gelukkige mensen te zien.”

advertentie
advertentie