Lezing met Yvonne Keuls

20 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Yvonne Keuls werd op 17 december 1931 geboren in Jakarta. Ze is gehuwd met Rob Keuls en heeft drie dochters. Uit het werk van Yvonne Keuls spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Dramatisering en schrijfstijl worden gekenmerkt door duidelijkheid, soberheid en zeggingskracht, terwijl de personages - veelal randfiguren in onze samenleving - voor de lezer zeer herkenbaar zijn.

Keuls' procédé lijkt eenvoudig: door de grote maatschappelijke problemen binnen te voeren in het leven van één mens, wordt duidelijk hoe het een hele groep vergaat. Het probleem heeft een gezicht gekregen en is begrijpelijk geworden. Bovendien verstaat Keuls de kunst om haar zware onderwerpen met humor voor het voetlicht te brengen, zonder aan de essentie voorbij te gaan.

In 2008 verscheen de roman Benjamins bruid, het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, haar vrienden en vooral het verhaal van haar zoon en diens plaatsvervanger.

In 2009 verschijnt ter gelegenheid van de Boekenweek (11 tot en met 21 maart ) de bundel dierenverhalen Allemaal beestjes.

Zondag 8 maart geeft Yvonne Keuls op uitnodiging van boekhandel De Mandarijn om 14.30 een lezing in de Schuilkerk aan de Langendijk 72. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ine Blom, Bert Verschoor en Henny Blom. Kaarten kosten acht euro per stuk en zijn te reserveren bij De Mandarijn telefoonnummer 0183 63 48 91.

advertentie
advertentie