Loop je fit met Nordic Walking

23 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Nordic Walking is effectiever dan gewoon wandelen. Je zet je zo’n 600 spieren van je lichaam aan het werk. Dat is 90 % van je lichaam. Het energieverbruik is dan ook veel hoger in vergelijking met joggen of wandelen, maar Nordic Walking voelt nauwelijks vermoeiender dan gewoon wandelen. Dat komt doordat de stokken veel steun bieden. Door de geringe belasting op de gewrichten is deze manier van sporten ideaal voor mensen met artrose en overgewicht. Ook de spieren in de schouders, nek en in de buik worden door de techniek van het Nordic Walking extra gestimuleerd en aan het werk gezet. Iedereen kan het leren en het is gemakkelijk vol te houden, ook al heeft men jaren niet gesport. Het is geschikt voor jong en oud. Bovendien loop je lekker in de buitenlucht, je kunt het overal en in elk weertype doen," aldus een woordvoerster van Rivas.

Wie echt wil leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, heeft wel degelijk les nodig. Rivas Extra organiseert al twee jaar met succes cursussen die onder leiding staan van een speciaal opgeleide Nordic Walking instructeur. Op woensdag 1 april 2009 van 18.30 tot 19.30 uur start er weer een nieuwe groep. De verzamelplaats is tegenover de ingang van Kampeerterrein Het Lingebos, Haarweg 6 in Vuren.

De cursus bestaat uit zes technieklessen van een uur. De kosten bedragen € 75,-- (inclusief gebruik van stokken). Rivas-pashouders krijgen 10% korting. Veel ziektekostenverzekeraars geven bovendien een vergoeding voor deze cursus. Trias vergoedt € 46,-- voor aanvullend verzekerden.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoon 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie