Fictie en werkelijkheid komen samen bij Rivendel

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Bij het horen van de naam Rivendel zal menigeen de link leggen naar The Lord of the Rings. In de trilogie van Tolkien is Rivendel een plaats van rust en ontspanning.

GORINCHEM- Alweer vijf jaar is Bianca Walraven actief als gediplomeerd voetreflexologe. Sinds anderhalf jaar heeft zij haar praktijk uitgebreid met een nieuwe Oosterse massagetechniek ‘Sabaaydi’. Trots is ze dat zij de primeur in Gorinchem heeft als het gaat om kokosstempelmassage. Het devies van de sympathieke Gorcumse is: ‘Één aanraking zegt meer dan 1000 woorden’.

Fictie en werkelijkheid komen op de Gorcumse Palissade samen. Bianca Walraven heeft daar sinds 2004 haar massagepraktijk Rivendel gevestigd. In eerste instantie als gespecialiseerde praktijk in voetreflextherapie en sinds anderhalf jaar ook met de nieuwe Oosterse massage ‘Sabaaydi’.

Walraven: ,,Na een driejarige studie voetrefexologie ben ik zo’n vijf jaar geleden mijn praktijk begonnen. Voetreflexmassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten, ook wel de uiteinden van de zenuwbanen genoemd, op de voeten. In de menselijke voet zitten wel 30.000 zenuwuiteinden, welke in verbinding staan met onze organen en andere lichaamsdelen. Door deze massage wordt het lichaam geactiveerd om bestaande blokkades op te heffen of organen beter te laten functioneren. Je kunt denken aan hoofdpijnen, stress, depressies en een betere doorbloeding maar ook aan nek- of rugklachten en spijsverteringsproblemen. Voetreflexmassage kan trouwens ook preventief gebruikt worden. Het zorgt voor een betere afvalstoffenverwijdering, ontspanning en evenwicht. Dit laatste is eigenlijk de basis van deze massage, de harmonie tussen lichaam en geest in evenwicht brengen”.

Anderhalf jaar geleden begon Walraven, naast voetreflex, met een geheel nieuwe Oosterse massage: ,,Ik miste iets in mijn praktijk. Eigenlijk bij toeval kwam ik op een beurs in Veldhoven in aanraking met Sabaaydi massage. Dit is een nieuwe Oosterse massage met warme kruidenstempels en olie. In tegenstelling met de voetreflex is dit een zachte massage. In de stempels zit een mix van negen kruiden. De behandeling brengt de cliënt een diepe ontspanning en geeft nieuwe energie. Ook brengt Sabaaydi verlichting bij hoofdpijn, spierpijn, reuma of jicht en heeft een reinigend effect op organen en werkt aderwand vesterkend. De therapie kan toegepast worden op de rug, hoofd, hals, armen, benen en met een afsluitende voetmassage”.

Trots is de 37 jarige Walraven dat zij de primeur voor Gorinchem en omgeving heeft met haar kokosstempelmassage:,, Ja, apetrots. Het is een tropisch cosmetische massage. In de kokosstempel zitten extracten als limoen, mango, zeezout en kokosvlokken. De behandeling zorgt voor een zijdezachte huid, en geeft deze meer spankracht. Rimpels vervagen en de huid krijgt een mooie tint. Ook voorkomt het ouderdomsverschijnselen en verwijdert oude huidcellen. Een prachtig product en aanwinst voor mijn praktijk. Mijn devies is niet voor niets: ‘Eén aanraking zegt meer dan 1000 woorden’,” besluit de Gorcumse.

u Meer info: Massagepraktijk Rivendel – Palissade 11 – Gorinchem. Tel. (0183) 636571. Website www.massagepraktijk-rivendel.nl. Email: contact@massagepraktijk-rivendel.nl

advertentie
advertentie