Huisdieren op gebitscontrole

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Veel honden ouder dan drie jaar hebben gebitsproblemen. Hondeneigenaren zijn zich bewust van de gebitsproblemen, maar ondernemen nog te weinig actie om de problemen te verhelpen of te voorkomen. Om het belang van gebitsverzorging bij dieren onder de aandacht te brengen is de maand februari, inmiddels voor de derde keer, uitgeroepen tot de Maand van het Gebit.

GORINCHEM - Naar de tandarts gaan. Niemand zit er echt op te wachten, maar toch moet het gebeuren. Dat geldt voor mensen, maar ook voor dieren.

In de kliniek van de Dierenzorggroep in Gorinchem konden dierenliefhebbers afgelopen woensdag gedurende twee uur terecht voor een gratis gebitscontrole van hun huisdier. ,,We hebben zo’n twintig huisdieren voorzien van een controle. Ook hebben we de eigenaren een demonstratie gegeven hoe de tanden van hun hond te poetsen, daar blijkt vaak nog onduidelijkheid over”, vertelt Ted Hekerman van de Dierenzorggroep. Op de foto kijkt Irey Koops toe hoe zijn hondje Bo onder handen wordt genomen door dierenartsassistente Monique van der Vos.

Tot het einde van deze maand krijgt iedereen die een afspraak maakt voor een gebitsbehandeling van hond of kat een extra zak Royal Canin Dental voor de helft van de prijs. Verder ontvangen klanten bij aanschaf van een zak Royal Canin Dental een kortingsbon voor een volgende zak voer en een gratis voerbak of voor een week Oral Bar voor de hond.

Informatie: Dierenziekenhuis Gorinchem, Grote Haarsekade 121 in Gorinchem, 0183-624637..

advertentie
advertentie