Alzheimercafé - Op vakantie gaan

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas houden gezamenlijk op dinsdagavond 10 maart een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg, op het terrein van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het Alzheimercafé gaat deze keer in op vakantie. "Op vakantie gaan betekent voor de meeste mensen ontspanning, even een andere omgeving, ander eten, een andere dagindeling.. Op stap gaan met een partner met dementie betekent vaak een meer aangepaste vakantie en veel opletten. De partner wordt onrustig door al die veranderingen en de onbekende omgeving en u, u heeft wellicht spijt dat u toch bent gegaan omdat het eigenlijk niet meer kan. Een week samen met lotgenoten in een hotel met begeleiding en vrijwilligers die uw zorgtaken overnemen betekent vakantie voor u beiden. Een film en de persoonlijke ervaring van Trijnie Hettinga die ervaring heeft als begeleidster laten het u zien."

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

advertentie
advertentie