Vluchtelingenwerk op zoek naar vrijwilligers

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - VluchtelingenWerk Gorinchem is dringend op zoek naar vrijwilligers. Zo kent de stichting Ahmed met zijn dochter van dertien jaar. Hij is afkomstig uit Ivoorkust en is samen met zijn dochter naar Nederland gekomen. Hij zou graag geholpen willen worden met het aanvragen van een uitkering, bij de opvoeding van zijn dochter en bij uitbreiding van zijn sociale netwerk waardoor hij in de loop van het jaar zelfstandig kan functioneren in Gorinchem.

Mannen en vrouwen zoals Ahmed zijn er nog veel meer. Stichting VIOZ Gorinchem koppelt deze mensen aan vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen de vluchtelingen dan om weer naar sociale zelfredzaamheid toe te leiden. De stichting is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om maatschappelijke begeleiding te geven aan buitenlandse mannen en vrouwen en die zin hebben om de vluchtelingen weer naar sociale zelfredzaamheid toe te leiden. "Staat u open voor verschillende levensopvattingen en culturen? Dan is vrijwilligerswerk bij stichting VIOZ Gorinchem misschien wel wat voor u!"

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door te bellen naar VIOZ Gorinchem en te vragen naar Joke Roodbeen, tel. 0183-632182. Of door te bellen naar VIOZ Sliedrecht en te vragen naar Joke Roodbeen, tel. 0184-420365. Ook kan een mailtje worden gestuurd naar jroodbeen@vioz.nl

advertentie
advertentie