Veerdienst Gorinchem krijgt voor de zomer subsidie

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gorinchem krijgt, na bijna twee jaar, eindelijk duidelijkheid van de provincie over de veerboot Gorinchem X. De SP in Zuid-Holland heeft hier vandaag opheldering over gevraagd. “Het kan niet zo zijn dat een provincie die vervoer over water hoog in het vaandel heeft staan een goed initiatief als dit dood laat bloeden. De boot is inmiddels al bijna af,” aldus SP-statenlid Lies van Aelst.

De nieuwe boot de Gorinchem X wordt een blus- en een veerboot en is daarmee ook belangrijk voor de veiligheid op het water. Het provinciebestuur deelt het standpunt van de SP dat deze boot belangrijk is voor het vervoer in de regio. Maar het bestuur wil liever een veerdienst die niet alleen naar Werkendam vaart, maar ook naar Hardinxveld-Giessendam. Voor de SP is dit geen reden om bijna twee jaar op een subsidie te laten wachten. Het provinciebestuur heeft toegezegd dat als deze uitgebreide dienst voor de zomer niet duidelijk is, Gorinchem de aangevraagde subsidie voor de Gorinchem X krijgt.

Van Aelst: “Gorinchem heeft nu eindelijk duidelijkheid over wanneer ze de subsidie kunnen verwachten, deze subsidie heeft Gorinchem al veel eerder gekregen van Noord-Brabant en Gelderland.” Wat de SP betreft krijgen veren een hogere prioriteit in de provincie Zuid-Holland. Andere provincies hebben deze prioriteit al, maar in Zuid-Holland is het nog een te groot gevecht om een subsidie te krijgen voor een veerdienst.

advertentie
advertentie