Bruggenbouwers eerste prijs

7 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens de bijeenkomst 'Raad voor Raad' van FORUM, Instituut voor multiculturele ontwikkeling, gisteren (vrijdag 6 maart) hebben de Bruggenbouwers, Kees van Willigen, Ibrahim Elmaci en Gerard Broekman uit Gorinchem de eerste prijs gewonnen bij een essaywedstrijd voor raadsleden. De prijs bestond uit één laptop, waarmee de samenwerking kan worden getest, en een dag meelopen met minister Eberhard van der Laan van het ministerie Wonen, Wijken en Integratie.

De jury bestond uit Burgemeester Gerd Leers van Maastricht, Najiba Abdellaoui, schrijfster, en Pieter Hilhorst, publicist. Er zijn 46 essays ingezonden waarvan er 6 waren genomineerd.

Gerd Leers was erg onder de indruk van het Gorcumse essay en vond dat hij na het lezen van dit essay niets meer hoefde te lezen; ,,Dit was het." Ook de schrijfster Najiba Abdellaoui vertelde dat zij meteen erg onder de indruk was, vooral al na het lezen van de titel: Intergratie InDEgratie. Een heel mooi woordspelletje.

De prijs bestond uit een tas met boeken over integratie, één laptop waardoor de drie bruggenbouwers kunnen laten zien hoe ver de samenwerking gaat. Vooral was heel verrassend dat de drie bruggenbouwers één dag gaan meelopen met minister Ebenhard van der Laan. Hij zal een programma samenstellen waardoor er goede indruk kan ontstaan waar hij zoal mee bezig is. Er werd gezegd dat die dag een groot spandoek aan de gevel van het ministerie zal hangen met het opschrift ‘Ministerie van inDEgratie’.

Zie 'opinie' voor het volledige essay.

advertentie
advertentie