Paas(dieren)markt

24 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Naast een wandeling over de Paasmarkt kan er ook weer een bezoekje gebracht worden aan de varkenmarkt in Gorinchem op Tweede Paasdag.

Voor het eerst sinds jaren wordt daar weer een markt met klein vee gehouden. Schapen, geiten, konijnen, cavia...het kleine grut vindt met Pasen weer zijn plek op de Varkenmarkt, vroeger de plek voor de handel in varkens. Vooralsnog is de kleinveemarkt op de varkenmarkt een experiment. Inschrijven is dus niet nodig. Wel worden de aanwezige dierenhandelaren nauwlettend in de gaten gehouden zodat dieronwaardige toestanden worden voorkomen.

Hannie Hania van Stadsbelang heeft dan ook geen moeite met deze kleinveemarkt. ,,Het klopt dat wij in ons verkiezingsprogramma onze afkeer tegen de handel van dieren op markten niet onder stoelen of banken steken. Maar in dit geval hebben wij er zeker geen moeite mee. De dieren worden goed behandeld en er is toezicht zodat er geen dieronwaardige zaken zullen gebeuren.”

Naast de dieren op de Varkenmarkt en de honderd kramen van de Paasmarkt staan er ook kramen in de Kelenstraat, waaronder een standwerker. Rik Tazelaar uit Gorinchem heeft enkele muzikanten gestrikt voor straatoptredens in de straten van de Gorcumse binnenstad. Hiermee laat hij bezoekers van de Paasmarkt alvast een voorproefje nemen van het Eerste Grote Gorcumse Straatmuzikanten Festival dat in augustus gehouden gaat worden in de Gorcumse vesting.

advertentie
advertentie