in het TV-basispakket

24 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kabelmaatschappij Ziggo heeft het advies van Programmaraad AGGWW genegeerd. De raad komt deze week bijeen om over de ontstane situatie te beraden en wellicht een klacht in te dienen bij het Commissariaat voor de Media.

De programmaraad heeft op verzoek van Ziggo een nieuw TV advies opgesteld. De belangrijkste veranderingen daarin waren: TRT vervangen door Al Jazeera (engelstalig) en Arte door WDR3. De Programmaraad AGGWW adviseert voor de gemeenten Aalburg, Giessenlanden, Gorinchem, Werkendam en Woudrichem over de samenstelling van een uniform TV-basispakket.

De kabelabonnees zijn ondertussen geïnformeerd door Ziggo. Daaruit blijkt dat de adviezen van de programmaraad niet zijn overgenomen.

,,We hebben uit de pers moeten vernemen dat TV5 Monde niet meer analoog kan worden doorgegeven. Evenals Arte. Ook Al Jazeera wordt niet gehonoreerd. We zijn dus niet in de gelegenheid gesteld om hiervoor alternatieven aan te dragen. Ziggo heeft dat zonder raadpleging zelf ingevuld,” aldus een woordvoerder van de programmaraad.

Een overkoepelende organisatie overweegt een kort geding.

advertentie
advertentie