'Gemeente Gorinchem geen Plastic Hero'

24 maart 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Terwijl in veel gemeenten plastic verpakkingsafval wordt gescheiden, gooit de Gemeente Gorinchem het ingezamelde plastic gewoon op de grote hoop.

In Tiende Penninglaan en op het terrein van de Gemeente reiniging op Papland staan containers voor plasticrecycling waar ik als trouwe burger al heel lang mijn plastic afval deponeer. Mijn woede was groot toen ik van een gemeenteambtenaar te horen kreeg dat het ingezamelde plastic gewoon weer bij het gewone afval komt. Ik voel me flink in de maling genomen en dat is zacht uitgedrukt.

Sinds eind februari kent heel Nederland de Plastic Hero. Plastic Hero wil ons laten zien dat we ons plastic afval beter kunnen scheiden van het restafval.Dat is beter voor het milieu,want dan wordt het gerecycled. Van ingezameld plastic verpakkingsafval kun je namelijk weer gewoon nieuwe plastic producten maken, zoals een bumper,speelgoed,dashboards,fleecejacks en nieuwe verpakkingen.Bijkomend voordeel is dat er minder nieuwe grondstofbronnen worden aangeboord als er veel plastic wordt ingezameld.

Voor mij is de Gemeente Gorinchem geen Plastic Hero, want zij schiet ernstig tekort als het gaat om een goede plasticinzameling en communicatie naar haar burgers.Ik voel me misleid. Waarom containers voor plastic als je er niks mee doet? Andere gemeenten hebben het beter voor elkaar!

Hester Vernooij, Gorinchem

advertentie
advertentie