Ouwehand verhuist, feest in Tanzania

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Omdat Ouwehand Bouw op de huidige bedrijfslocatie op Avelingen West 11 niet mag uitbreiden vanwege het project 'Ruimte voor de rivier', zag het bedrijf zich genoodzaakt om een nieuw onderkomen te realiseren op bedrijventerrein Papland 19. Op 23 juni 2008 werd de eerste paal geslagen en 27 maart stond de verhuiswagen voor. Een feestelijke verhuisdag en niet alleen voor Ouwehand Bouw zelf.

Voor de 'Erkende verhuizer' viel er niet veel te verdienen. Medewerkers van Ouwehand waren al weken in voorbereiding om de zorgvuldig geplande verhuizing zelf uit te voeren. Geen gebrek aan budget, maar de belangeloze inzet van de medewerkers diende een ander doel, ver buiten de landsgrenzen. Feest ook voor de minder bedeelde medemens. De directie van Ouwehand Bouw verzilverde en verdubbelde de uitgespaarde loon- en verhuiskosten. De overheid (NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) verdubbelde de opbrengst nog eens. Daardoor krijgen verschillende gezinnen in Handini (Tanzania) een menswaardig onderkomen. ,,Al een aantal jaren steunen medewerkers en directie, in samenwerking met de Christelijke Stichting Dorcas Hulp, gezinnen in Afrika. Inmiddels werden tientallen huisjes, latrines en een vakopleidingscentrum gerealiseerd. Geen vage acties, maar daadwerkelijke en directe hulp aan mensen die dat dringend nodig hebben, de allerarmsten. Dorcas komt veelal rechtstreeks via plaatselijke kerken tot projectkeuzen, met korte lijnen, zonder overbodige tussenkomsten", vertelt vestigingsdirecteur Rob van der Graaf.

Jaarlijks reist een bescheiden delegatie van Ouwehand medewerkers af naar Afrika om ter plekke de resultaten te zien en de armen uit de mouwen te steken. Die medewerkers keren terug met een verbrede levensvisie en brengen hun enthousiasme over op hun collega’s. Het nieuwe project met een looptijd van vijf jaar in Handini is erop gericht, de levensstandaard en het gezondheidsniveau te verhogen, door het bouwen van woningen en latrines, educatie, hygiëne, verbetering landbouwtechniek, opzetten bedrijfjes voor pluimvee en veeteelt, zodat bewoners in eigen levensbehoeften kunnen voorzien.

Ook opening in teken van project

De officiële opening van alle nieuwe bedrijfsgebouwen op 25 juni staat eveneens in het teken van dit project. Op http://www.ouwehandbouwtintanzania.blogspot.com/ valt veel te lezen over deze activiteiten en resultaten.

advertentie
advertentie