Clasico Argentino in 't Pand

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Terugdenkend aan zijn jeugd, speelt Juan Pablo Dobal (1964, Argentinië) de klassiek Argentijnse composities van zijn leermeesters. Een gevoel van heimwee en warmte stroomt door zijn vingers en inspireert Juan Pablo opnieuw, zoals dat ook gebeurde op negenjarige leeftijd. Dit keer niet in Argentinië maar in Nederland daar waar Juan Pablo Dobal zijn thuis heeft terug gevonden.

Clasico Argentino is een klassiek luisterconcert dat gebaseerd is op de rijkdom van de Argentijnse folklore en tango. Grote namen als Alberto Williams, Angel Lasala, Carlos Guastavino, Pedro Sáenz, Alberto Ginastera, Astor Piazzolla komen voorbij, naast zijn eigen composities en gedreven improvisaties.

Juan Pablo Dobal haalde zijn eerste diploma in 1981 op het ‘Conservatorio de Música de Buenos Aires Alberto Williams’. Waar hij werd begeleid door zijn eerste lerares Blanca Barquín, die trouw leerling was van de oprichter Alberto Williams. Zij heeft zijn muziek aan Juan Pablo doorgegeven. In 1986 haalde hij zijn tweede diploma op het 'Conservatorio Nacional de Música'. Verder heeft Dobal piano studies gevolgd met Antonio De Raco en andere leermeesters in het gebied van klassieke én populaire/geïmproviseerde muziek. Rond zijn 25ste is Dobal ook actief in Nederland en vorig seizoen gaf hij zijn solo concert ‘Argentijnse Vleugel(s)’. Clasico Argentino staat op vrijdag 3 april in theater 't Pand. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Reserveren kan via de website www.theaterpand.nl.

advertentie
advertentie