De Meteoor laat opnieuw bonuspunt liggen

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Meteoor heeft ook tegen Vedo het bonuspunt laten liggen, dat hard nodig is om de strijd om de tweede plaats. Foranto is afgelopen weekend kampioen geworden, maar in de strijd om de tickets voor promotie/degradatiewedstrijden doen nog drie ploegen mee. Concurrenten Benevia en Gepidae haalden wel de volle winst. De Meteoor staat nog twee punten voor en speelt nog tegen middenmoter OKK en kampioen Foranto.

Vaste spelverdeler Johan van Triest was in het buitenland, zodat Rick van Veenendaal hem moest vervangen. De jeugdige Jasper Cornet mocht de plaats van de geblesseerde Arno Luijten innemen. In deze opstelling werd de tegenstander verpletterd. Met 25-13 was de eerste set snel binnen.

Coach Ton Langenhorst gaf de weinig spelende Erik Tukker een plaats in de beginopstelling van de tweede set. Deze set verliep een stuk moeizamer en kort voor het einde moest hij toch Jasper voor Erik terug wisselen. Jasper is aan het net sterker. Dat bleek, want met 25-23 werd ook de tweede set gewonnen. In de derde set waren de Gorcumers echt veel sterker. Met een recordwinst van 25-7 ging ook de derde set naar de thuisploeg.

De Meteoor liep in de laatste set steeds achter de feiten aan. Veel slordigheden zorgden voor een continue achterstand. In de eindfase mocht Mischa de Rover weer voor Erik Tukker terug in het veld komen. De gewenste extra aanvalskracht van De Rover kwam echter niet uit de verf. Met 23-25 ging de set naar Vedo.