Positief over vooruitgang Haarwijk

31 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Burgemeester Piet IJssels is tevreden over de vooruitgang in de Wilhelminalaan. ,,De omwonenden zijn positief over de vooruitgang in de wijk.” Dit komt volgens IJssels door verschillende maatregelen die genomen zijn in de wijk. Zo zijn er onder andere camera’s opgehangen. Dankzij de camera’s konden 19 jongeren die verdacht werden van misdrijven worden gearresteerd.

Maar er zijn ook andere initiatieven ondernomen. Burgemeester Piet IJssels is bijvoorbeeld zeer te spreken over de plannen van de Marokkaanse moskee. ,,Met de plannen laat de Marokkaanse gemeenschap zien dat zij ook iets willen doen aan de problemen met de hangjongeren.” Volgens het plan van aanpak geeft de Imam elke week aandacht aan de situatie in de wijk en legt een groep vrijwilligers huisbezoeken af. Ook wordt een programma opgezet waarin mensen hun problemen kwijt kunnen bij een vertrouwenspersoon, zodat ze geen last hebben van gene. Ook verbetert Stichting Arkelstad het overleg met ouders uit de gemeenschap. Het aanbod van Arkelstad, dat ze verder ontwikkelen, moet daarnaast ook bijdragen aan de verandering in de wijk.

Een andere maatregel is de sluiting van eetcafé De Haarwijk. Na het doorlopen van het BIBOB traject, waarbij activiteiten van twijfelachtige ondernemers worden onderzocht, werd het eetcafé onlangs gesloten vanwege illegaal gokken. Volgens de burgemeester waren ook andere problemen aan de orde. ,,Volgens het bestemmingsplan was het café een winkel, en geen horeca. Bij een winkel mag eten afgehaald worden.” Nu komt er waarschijnlijk een shoarma-afhaalzaak in, die van de burgemeester ook best een paar stoeltjes mag hebben staan.

advertentie
advertentie