'Doe iets aan de lege parkeerplaatsen op het station'

13 april 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Deze week las ik in NRC Next de volgende kop: 'NS gedraagt zich als een alleenheerser'. Ook al eerder zijn er soortgelijke klachten in de pers verwoord. Ik moest hierbij denken aan de parkeersituatie bij het station sinds daar betaald parkeren is ingesteld.

Als je de lege NS-parkeerplaats sinds die tijd ziet (zie foto, midden op de dag genomen) en de autochaos langs de Stationsweg en in de wijk achter het station, dan vraag je je af of dit nu echt zo moet. Desgevraagd zegt de gemeente hier niets tegen te kunnen doen; Arriva kennelijk ook niet omdat het terrein van de NS is. NS heeft dus te veel macht en is niet inventief genoeg om te bereiken dat de parkeerplaats uitsluitend door spoorwegreizigers gebruikt kan worden, dat zou veel overlast in de omgeving van het station schelen. Is koppelen aan een kaartje niet mogelijk in dit geautomatiseerde tijdperk?

Adriaan Romijn,

Nieuwe Hoven 63,

Gorinchem.

0183-623644.

Wat vindt u? Hoe ervaart u de autochaos op de Stationsweg en het parkeerprobleem op het station, waar Adriaan Romijn over spreekt? Laat een reactie achter bij dit artikel.

advertentie
advertentie