SVW en Sleeuwijk naar bloedstollende apotheose

19 april 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - SVW en Sleeuwijk maken zich op voor een bloedstollende apotheose in de derde klasse D. De Streepjes boekten gisteren een verdiende, maar zeer benauwde zege op GVV ’63 (0-1, zie foto's), terwijl de Roefbewoners met 2-1 van streekgenoot Woudrichem wisten te winnen. Sleeuwijk behield hierdoor haar voorsprong van een puntje op de Gorcumse nummer twee. Komende zaterdag komt Sleeuwijk naar het Gorcumse sportpark Molenburg voor de onderlinge ontmoeting.

SVW had in de beginfase geen kind aan de ploeg uit Gameren en kwam al heel vroeg op voorsprong. Jamie Anderson liet de keeper kansloos na een goede pass van Erik den Hartog. De in degradatienood verkerende thuisploeg was wat van slag en SVW kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te verhogen. De Gorcumse spitsen wisten hier echter geen raad mee. Tegen het einde van de eerste helft liet SVW zich steeds iets verder terugdringen en het spelpeil was op dat moment ook niet om over naar huis te mailen. Toch bleven echt grote kansen uit.

Ook na rust was er geen vuiltje aan de lucht voor SVW, al bleef een 0-1 stand natuurlijk erg gevaarlijk. De spitsen van GVV bleken papieren tijgers, terwijl SVW aan de andere kant de ene kans aan de andere reeg. Keer op keer wist de ploeg echter niet te scoren. Zo bleef het spannend tot de slotfase. Gescoord werd er echter niet meer. Domper was de gele kaart voor Toefik El Amghar, die hierdoor geschorst is voor de kraker.

advertentie
advertentie