School-op-Seef met veel activiteiten

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De 'Wijk van de Week' in de Gildenwijk, Vroedschapswijk, Schutterswijk en Stalkaarsen werd vrijdag feestelijk afgesloten met het project School-op-Seef. Gemeente, politie en de drie Samen Onderwegscholen hebben wekenlang samengewerkt aan dit project. Zo hebben leerlingen van de Samen Onderwegschool verkeersborden gemaakt.

Vrijdagochtend kwam wethouder Harmen Akkerman op bezoek om de nieuwe verkeersborden te bekijken en met de kinderen te praten over verkeersveiligheid. Voorafgaand vonden allerlei sportieve en gezellige activiteiten plaats. Leerlingen van praktijkschool de Noordhoek maakten speciaal voor deze ochtend lekkere, gezonde maar vooral kindvriendelijke hapjes en drankjes, die zij zelf serveerden.

Verder was er een fietsoriënteringstocht door de wijk voor leerlingen van de groepen 7 en 8 onder leiding van wijkbeheer en politie. Sport- en spelactiviteiten voor de groepen 5 en 6 onder leiding van het BOS team van de gemeente (buurt, onderwijs, sport) en leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 gingen samen met Stichting Arkelstad fietsen versieren.

advertentie
advertentie