Tweede kampioenschap lijkt SVW niet te kunnen ontgaan

26 april 2009 om 00:00 Nieuws

Sleeuwijk voor de zoveelste maal voor een gesloten deur

GORINCHEM- Dranghekken op een bomvol Molenburg, zaterdag, tijdens de kraker tussen SVW en Sleeuwijk. Beide ploegen zijn dit seizoen ongenaakbaar in 3D. Na een zinderende strijd, die de thuisploeg door twee rode kaarten met negen man eindigde, trokken de Gorcumers aan het langste eind. Bij winst zaterdag tegen het al gedegradeerde Rust Roest, kunnen de streepjes de platte kar op. Met de haven in zicht strandde Sleeuwijk voor de zoveelste maal in de strijd om rechtstreekse promotie. De Roefbewoners kunnen via de nacompetitie door de achterdeur alsnog een plaats in de tweede klasse afdwingen.

Door Gerard Droog

De grote vraag zaterdag was niet alleen waar, maar ook wanneer de platte kampioenskar gaat rijden. De keuze was gering, het zou of Sleeuwijk of Gorinchem worden. In 3D zijn SVW en Sleeuwijk het hele seizoen al ongenaakbaar. Halverwege deze voetbaljaargang was al duidelijk dat de strijd om het kampioenschap door deze ploegen zou worden betwist. De ontknoping in 3D kon zaterdag op Molenburg op de één na laatste wedstrijd al vallen. Bij winst van de Roefbewoners zou de kar diezelfde avond al in Sleeuwijk te zien zijn, maar bij een overwinning van de streepjes zou het rollend materieel zomaar eens de volgende week door de Arkelstad kunnen rijden.

Met een remise zouden de bezoekers het meest gebaat zijn. Die zouden het karwei een week later op eigen veld in de derby tegen Vuren zelf kunnen afmaken. Al jaren kloppen de Sleeuwijkers tevergeefs op de deur van de tweede klasse. Trainer Dries Bos: ,,Het is frustrerend ieder jaar weer tot het laatst mee te doen om de prijzen en dan met de haven in zicht wederom te sneuvelen.” Voor zijn collega Rob Colijn zou een kampioensschap een prestatie van formaat zijn. De succescoach zou de ambitieuze Gorcumers dan in twee jaar van de vierde naar de tweede klasse loodsen.

Vuurwerk

Volop spanning dus op Molenburg. Na het optrekken van de kruitdampen vanwege het door de talrijk meegereisde Sleeuwijkse supporters afgestoken vuurwerk, ontspon zich een harde wedstrijd. Aanvankelijk leken de bezoekers de bovenliggende partij, maar dat leidde niet tot echt uitgespeelde kansen. Halverwege het eerste bedrijf namen de elf streepjes het initiatief over van de Roefbewoners. Vlak voor het rustsignaal was spits Tugay Tursucu dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Dezelfde Tursucu mocht tien minuten voor tijd met een onnodige tweede gele kaart wegens zijn zoveelste schwalbe voortijdig inrukken, een kwartier later gevolgd door ploeggenoot Mehmet Koyuncu. Laatst genoemde incasseerde direct rood van scheidsrechter De Jong wegens het maken van een slaande beweging naar Jan Visser. Daarvoor had de hardwerkende James Anderson de thuisploeg, na geklungel in de Sleeuwijkse verdediging, al op voorsprong gebracht. Deze voorspong kwam niet meer in gevaar.

Slijtageslag

De Roefbewoners konden in deze slijtageslag geen vuist meer maken, ook al omdat topschutter Arjo Nederveen onzichtbaar was. Bos vond na afloop dat de wedstrijd al snel een gelopen koers was. ,,Wij zijn geen moment in ons spel gekomen en dat is zeker de verdienste van SVW.” Mario Kant baalde van het verlies. ,,Ik ben de kleedkamer maar ontvlucht. Iedereen zit er flink doorheen. Het is balen om voor de zoveelste maal aan de poort van de tweede klasse te staan en die vervolgens weer op slot te vinden.”

Helemaal dicht is die poort niet voor de Sleeuwijkers. Als periodekampioen kunnen ze via de achterdeur alsnog promotie afdwingen. De streepjes kunnen volgende week, als in Eindhoven aangetreden wordt tegen het al gedegradeerde Rust Roest, hun tweede kampioenschap op rij in de wacht slepen. ,,Dat mag nu niet meer verkeerd gaan,” aldus trainer Rob Colijn.

Op de foto: Tugay Tursucu krijgt tien minuten voor tijd de tweede gele kaart voor een schwalbe, een kwartier later gevolgd door ploeggenoot Mehmet Koyuncu.

advertentie
advertentie