‘We kiezen voor kwaliteit’

26 april 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Voordat de recessie echt begon, vorig jaar september, oktober, zijn we al gaan overleggen hoe we de Zomerfeesten dit jaar het best kunnen aanpakken. We weten dat het voor het bedrijfsleven moeilijk is, toch hopen we weer voldoende sponsors te vinden. We blijven kiezen voor kwaliteit, optredens waaraan je je naam als bedrijf wilt verbinden. We willen met de Gorcumse Zomerfeesten niet afglijden.”

Aan het woord is voorzitter Rob van Wijk van de stichting Zomerfeest, zaterdag direct na de presentatie van de nieuwe website www.zomerfeest-gorinchem.nl

Het programma klink net als andere jaren als een klok met Blend, Kane, Corona’s, Wolter Kroes, Jim, Miss Montreal, Racoon, dj’s Sunnery James en Ryan Marciano, Kraak en Smaak, Tilt, Nick en Simon, Danny de Munk, Daniël Roos en Wouter Hamel. ,,Dinsdag 18 augustus om half negen geeft de burgemeester de aftrap. Wij hebben ons best gedaan, we rekenen erop dat het met de sponsoring goed komt en dan zijn we alleen nog afhankelijk van de weergoden.”

Wethouder Jack Oostrum drukte zaterdag op de knop waarmee de website gelanceerd werd. ,,Het begon als een feestje voor Gorcumers die in de zomervakantie thuis bleven en het is nu een feest waarvoor Gorcumers thuis blijven. Twee jaar geleden haalden we het landelijke nieuws. Het voordeel daarvan was dat alles op gebied van veiligheid een volledige check-up onderging. We hebben het maximum nu wel bereikt,” vervolgde Jack Oostrum, ,,ook wat betreft feesten en evenementen in de stad.” Hij noemde in één adem het Jazzfestival, Grime, DuveltjesRock en het Hippiefestival naast de drukbezochte Paas- en Pinkstermarkten. ,,We zijn verwend in Gorinchem.”

Beiden zijn zeer tevreden met het programma voor Zomerfeest 2009. Kane komt na tien jaar terug naar de Arkelstad. ,,Met Dinand Woesthoff heeft deze band toch iets Gorcums,” zegt Van Wijk. Samen met Blend wordt de dinsdag een mooie openingsavond. Woensdag wordt het meteen feest en lekker meezingen met Wolter Kroes. ,,Er komt een telefoontafel midden op het plein zodat mensen verzoeknummers kunnen aanvragen.” Donderdag wordt de popavond met eerst Miss Montreal en dan Racoon. Meezingen kan ook goed met Danny de Munk zaterdagavond. Wie kent het niet ‘ik voel me zo verdomd alleen’. Danny de Munk zal musicalsongs en echte smartlappen zingen.

,,En voor zaterdag hebben we een bijzondere verrassing in petto,” kondigt Rob van Wijk geheimzinnig aan. ,,We gaan ’s middags een recordpoging doen voor in het Guiness Book of Records voor Nickelodeon. Wat we precies gaan doen kan ik nog niet verklappen, maar het is iets met spelletjes.”

Voor het zondagse lunchconcert komt niemand minder dan Wouter Hamel, die in 2005 het Jazz Vocalisten Concours won. Zijn nieuwe album HAMEL is behalve in Japan ook in Zuid Korea een succes.

De geboren en getogen Gorcumer Daniël Roos, bekend van de rapformatie Devastators komt zondag de feestweek afsluiten.

advertentie
advertentie