Red de Chinese beren

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Maddy Griffioen uit Gorinchem heeft zich het leed van de beren in Azië erg aangetrokken. Na het zien van een filmpje waarin te zien was onder welke erbarmelijke toestanden duizenden beren in China moeten leven besloot zij iets te willen doen voor deze beren. Zij sloot zich aan als vrijwilliger bij de organisatie 'save the moonbear'.

,,Het gaat vooral om de 9.000 beren die in China gevangen zitten op zogenaamde 'berenboerderijen'. Vastgeklemd in een dwangkooi doorstaan deze beren dagelijks de meest gruwelijke pijnen omdat men, via een gat in hun buik, hun gal aftapt. De dieren vreten van de stress hun eigen poten aan en slaan met hun kop tegen de tralies. De gal wordt verwerkt in inheemse medicijnen en in luxe artikelen zoals zeep en wijn. Nadat ik deze misstanden op een filmpje zag bleef dit zo op mijn netvlies hangen, dat het me niet meer losliet. Via het internet kwam ik in aanraking met de Nederlandse stichting Save the Moonbears. Eind februari is deze stichting officieel van start gegaan," aldus Maddy Griffioen.

De beren die worden gered, gaan naar een opvanggebied bij de Chinese stad Chengdu. Daar kunnen ze na een tijd van herstel weer heerlijk als beer leven in het opvanggebied, in hun natuurlijke omgeving. Maddy is op zoek naar mensen die zich ook het lot van deze beren aantrekken. Kijk op www.moonbears.nl voor meer informatie. Telefonisch informatie inwinnen is ook mogelijk: 06 - 36 11 50 22 (Maddy Griffioen) of 06 - 42 13 45 96 (Cisca de Hilster).

advertentie
advertentie