Grote belangstelling Het Quadrant

28 april 2009 om 00:00 Nieuws

In het zuidelijke deel van de Lingewijk bouwt Poort6 naast 27 appartementen in de huur, 17 eengezinswoningen met Koopgarant. Koopgarant wil zeggen dat de kopers een forse korting krijgen bij de aankoop van de woning.

Laatste woning Koopgarant verkocht GORINCHEM - De verkoop van de 17 eengezinswoningen met Koopgarant in Het Quadrant is eind november van start gegaan. De belangstelling was groot. Begin april, amper 5 maanden later, is de laatste woning verkocht.

Door deze korting zijn de woonlasten lager dan bij koop zonder Koopgarant. Koopgarant neemt daarnaast een aantal zorgen bij de koper weg, bijvoorbeeld door een (wederzijdse) terugkoopgarantie. De korting van Poort6 op deze woningen bedroeg 30%. De verkoopprijzen lagen daardoor tussen de € 185.500 en € 199.500.

Urgentie

Zowel starters, jonge gezinnen als ouderen toonden belangstelling voor de 17 koopwoningen. 6 van de 17 woningen zijn toegewezen aan bewoners uit de Lingewijk die voor deze koopwoningen gebruik konden maken van stadsvernieuwingsurgentie. De overige 11 woningen zijn na loting door de notaris toegewezen aan met name inwoners van Gorinchem.

De 27 huurappartementen worden na de zomer aangeboden via www.woneningorinchem.nl. Poort6 verwacht dat ook voor deze woningen de belangstelling groot zal zijn.

Sleutel

Het bouwrijp maken van de locatie is inmiddels bijna afgerond. De kabels en leidingen van de nutsbedrijven zijn omgelegd, zodat begin juni de eerste paal daadwerkelijk de grond in kan. De verwachting is dat in mei 2010 de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen.

advertentie
advertentie