'Dit keer een worst voor de hondenbezitters'

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Wat leuk dat de PvdA opkomt voor de honden van Gorinchem! In de Stad Gorinchem van 5 mei lazen wij dat de PvdA zich wil inzetten voor hondenuitrenplaatsen. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar hoe gaat dat nu in zijn werk?

Wethouder Biemans gaat eerst eens kijken of het allemaal ambtelijk geregeld kan worden en of hij er geld voor kan vinden. Mocht dit niet zo zijn, dan gaat hij desnoods naar de raad! Volgens de heer Schefferlie is dit een goed voorbeeld voor hoe de politiek kan werken.

Namelijk zonder raadsbesluit gewoon iets met de wethouder in een achterkamertje op een achternamiddag beklinken. Is dat het Gorcumse model?! Wij hopen van niet. Ondanks dat iets een goed idee kan zijn, hoort dit voorgelegd te worden aan de volksvertegenwoordiging en dus aan de gemeenteraad, zodat er een democratisch besluit genomen kan worden!

De wethouder die verantwoordelijk is voor stadsbeheer is óók wethouder van minimabeleid. Dezelfde wethouder, die nog geen maand geleden geen cent over had voor de minima! Weet u nog? Het door de oppositie gereanimeerde voorstel van de PvdA (om het eigen risico voor de minima te herverzekeren wat wij haalbaar hebben gemaakt)? Dat kon niet, volgens het college én de coalitiepartijen met de heer Schefferlie voorop, dus stierf dit voorstel een vroege dood en werden de minima teleurgesteld.

Opnieuw houdt de PvdA mensen een worst voor en wekt weer verwachtingen.

Eva Dansen (SP), Cees van der Roest (CDA), Rutger van Breemen (GroenLinks).

advertentie
advertentie