Lente-Doe-Dag op kinderboerderij

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De zesde Lente-Doe-Dag, maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag), op de kinderboerderij in het Van Andel Spruijtpark, staat in het teken van 'Goed voor Elkaar'. Voor de zesde keer op rij organiseren de medewerkers van het Natuurcentrum de Lente-Doe-Dag op Tweede Pinksterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Natuurlijk kan er op deze dag weer volop geschilderd worden door de jonge bezoekertjes. Dit jaar zijn er gipsen beeldjes en porseleinen schaaltjes om te beschilderen en kunnen er schilderdoekjes gemaakt worden op echte schilderezels. De schapen krijgen een goede scheerbeurt en iedereen kan meekijken hoe de wol gesponnen en gekaard wordt. De kinderen mogen zelf proberen of zij een draadje kunnen spinnen.

Bijzondere onderdeel van deze zesde Lente-Doe-Dag is de uitreiking van het keurmerk ‘Goed voor Elkaar’ aan de kinderboerderij door wethouder Herman van Santen. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) en geeft aan dat het met de hygiëne en het dierenwelzijn goed in orde is op de kinderboerderij.

Na het succes van vorig jaar, is er ook dit jaar weer een kleine gezellige tuin/natuurmarkt tijdens de Lente-Doe-Dag. Hier kunnen leuke (tweedehands) buiten potten, plantjes, tuin- en dierentijdschriften en andere tuinspullen gekocht worden voor weinig geld. Ook staat de populaire enveloppenkraam er weer. Er is een groot aantal leuke prijzen te winnen en met het hooi grabbelen hebben de kinderen altijd prijs.

Het Theehuis heeft speciaal voor deze dag de inmiddels vermaarde ‘Lente-Doe-Dag-Pannenkoek’ op de meunkaart. En als de weergoden meewerken kun bezoekers heerlijk vertoeven op het terras aan de vijver met de prachtige fontein. En tenslotte wordt de dag muzikaal omlijst door de djembé muziek van Constance Kerkhof en haar leerlingen.

advertentie
advertentie