Successen voor PCG

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De kringkampioenschappen heeft PCG weer de nodige successen opgeleverd. Op zaterdag was er een zilveren medaille op 200 meter rugslag voor Jan-Willem den Dunnen. En deze tweede plek ging gepaard met een limiet voor de Nederlandse junioren kampioenschappen. Het was voor den Dunnen alweer de zesde limiet die hij zwom voor dit NK in juni in Amsterdam. Op de zaterdag was er ook nog een zilveren plak voor Erik van Lopik op de 50 meter vlinderslag. Bij de dames werd op zaterdag het clubrecord op de 4x200 meter vrije slag verbeterd.

Op zondag was er opnieuw succes. Allereerst voor Robin Iking die met een tijd van 33,33 3e werd met 0,3 seconde achterstand op de nummer twee en 0,3 seconde voorsprong op de nummer 4. Op de 100 meter vlinderslag was er een bronzen medaille voor Erik van Lopik die echt alle energie uit zijn tenen moest persen om 3e te worden. Zijn tijd van 1:14,54 was ook hier maar 0,3 seconde voor de altijd vervelende 4e plek. Quint Gerdes pakte vorige week nog goud op de 200 meter vlinderslag en wilde dat kunstje zondag herhalen op de 100 meter vlinderslag. Helaas werkte er 1 tegenstander niet mee en dus werd het een zwaar bevochten zilveren medaille. Het verschil was hier slechts 0,4 seconde.

Een opvallende rol was er in beide weekenden voor Sietse Noorduyn. Deze junior zwom vrijwel alle afstanden en hoewel hij steeds net buiten de medailles bleef, bleef hij wel continue zijn PR’s verbeteren. Iedere start een fors PR in het 50 meter bad van Dordrecht is een prestatie van formaat.

advertentie
advertentie