Giessenlanden gebruikt 'goed' hout

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENLANDEN - Giessenlanden gaat bij nieuwbouwprojecten hout uit goed beheerde bossen gebruiken. Dat is de strekking van het FSC-convenant dat Giessenlanden 28 mei ondertekent. In dit convenant is vastgelegd voor welke projecten de gemeente de komende jaren FSC-hout gebruikt en waarvoor het hout wordt ingezet.

FSC (Forest Stewardship Council), is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op. Als boseigenaren zich aan deze standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Wereldwijd is ruim 113 miljoen hectare bos in 79 landen FSC-gecertificeerd. FSC Nederland zal de gemeente voorzien van de benodigde kennis en informatie en helpt bij het vinden van toeleveranciers.

Wethouder Berend Buddingh’: ,,Er staan in onze gemeente de komende jaren flink wat nieuwbouwprojecten op stapel. We zijn bezig met centrumontwikkeling in Arkel en Hoornaar, huizen in Schelluinen en Giessenburg worden gebouwd en er komen twee woonzorgcomplexen in de gemeente. Allemaal projecten waarin we zoveel mogelijk duurzaam willen bouwen. Door dit convenant te ondertekenen maken we dus concrete afspraken over het gebruik van FSC-hout in onze bouwprojecten. En leveren we een bescheiden bijdrage aan betere bescherming van de bossen.”

Giessenlanden is de eerste gemeente in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden die het FSC-convenant ondertekent. Giessenlanden bevindt zich hiermee onder de dertig gemeenten in Nederland die een convenant met FSC-Nederland hebben afgesloten.

advertentie
advertentie