Rocko geniet van de heerlijke lentezon

26 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rocko geniet met volle teugen van de heerlijke lentezon van de afgelopen dagen. De papegaai gaat sinds kort kettingloos door het leven en is dus niet meer gebonden aan een vaste plek. Hij zit het allerliefste tussen de groene takken van de bomen op de kinderboerderij. Tijdens de zesde Lente-Doe-Dag, maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag), op de kinderboerderij in het Van Andel Spruijtpark is Rocko natuurlijk ook van de partij. De Lente-Doe-Dag staat in het teken van ‘Goed voor Elkaar’. Voor de zesde keer op rij organiseren de medewerkers van het Natuurcentrum de Lente-Doe-Dag op Tweede Pinksterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bijzondere onderdeel van deze zesde Lente-Doe-Dag is de uitreiking van het keurmerk ‘Goed voor Elkaar’ aan de kinderboerderij door wethouder Herman van Santen. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) en geeft aan dat het met de hygiëne en het dierenwelzijn goed in orde is op de kinderboerderij.

Na het succes van vorig jaar, is er ook dit jaar weer een kleine gezellige tuin/natuurmarkt tijdens de Lente-Doe-Dag. Hier kunnen leuke (tweedehands) buiten potten, plantjes, tuin- en dierentijdschriften en andere tuinspullen gekocht worden voor weinig geld. Ook staat de populaire enveloppenkraam er weer. Er is een groot aantal leuke prijzen te winnen en met het hooi grabbelen hebben de kinderen altijd prijs. Het Theehuis heeft speciaal voor deze dag de inmiddels vermaarde ‘Lente-Doe-Dag-Pannenkoek’ op de menukaart.

advertentie
advertentie