Jeugd in debat over ‘feest’

26 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Het is de bedoeling dat de jongeren met elkaar in gesprek gaan over zowel christelijke als islamitische feesten. Alle jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, ook niet-gelovigen, zijn voor deze bijeenkomst welkom.

Breed initiatief om jongeren bij elkaar te brengen GORINCHEM - Zeker honderd jongeren uit Gorinchem nemen woensdag 3 juni deel aan een bijeenkomst met het thema Feest in de aula van het Da Vinci College. De avond is voor het eerst georganiseerd door onder andere de Süleyman Celebi Moskee, de Gorcumse Raad van Kerken, Stichting Ontmoeting, de Bruggenbouwers, The Mall, CMO-Stimulans en het Protestants Landelijk Dienstencentrum.

,,Weet jij bijvoorbeeld wat de Ramadan precies inhoudt, of het offerfeest? En weet jij wat christenen vieren met Pinksteren? Als je daar meer van wilt weten ben je van harte welkom, als moslim, christen of ongelovige,” legt één van de initiatiefnemers Ibrahim Elmaci uit. Elmaci is één van de Bruggenbouwers, die werken aan meer begrip en tolerantie. Dat begint volgens hen bij ontmoeting en een goed gesprek.

Maaltijd

Het programma voor de avond begint om 18.00 uur met een maaltijd. Daarna wordt een korte film vertoond. Vervolgens wordt een quiz gehouden over feesten. En tenslotte zal er een lagerhuisdiscussie plaatsvinden. Om de bijeenkomst een extra feestelijk tintje te geven wordt onder de deelnemers een iPod nano verloot.

uDe aula van het Da Vinci College is vanaf 17.30 uur geopend. Deelname is gratis. Opgave in verband met de maaltijd via: interfaith@solcon.nl.

advertentie
advertentie