Vuren behoudt status

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

VUREN - Voetbalvereniging Vuren hoeft volgend jaar niet op te draven in de kelder van het amateurvoetbal. De club redde haar status als derdeklasser in het nacompetitieduel met HSSC '61: 5-2, na een 0-1 achterstand.

Zo sloot Vuren het leerjaar in de derde klasse met een bevredigend resultaat af. De ploeg speelde vaak fris van de lever, maar bleef evenzoveel malen met lege handen achter. Zo werden de withemden uiteindelijk veroordeeld tot de ontsnappingsroute van de nacompetitie. In een driekamp met Rijswijkse Boys en Halsteren hielden zij de Boys ternauwernood op afstand (Vurense gelijkmaker in de blessuretijd!), waardoor een beslissingsduel met HSSC '61 wachtte. Na een weifelend begin liet Vuren de ploeg uit Hei- en Boeicop ver achter zich. Aanvankelijk verraste de vierdeklasser de opponent door een op een te spelen. Dit leverde de oranjehemden zelfs een voorsprong op. Vuren anticipeerde echter goed op die tegenslag. Jesse van Ekeren en aamvoerder Bart Muilenburg schoten hun ploeg kort voor rust naar een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft toonde HSSC '61 veerkracht en bracht zij de derdeklasser met de 2-2 zelfs diep in de problemen. Invaller Kevin Meerens zorgde voor opluchting in het witte kamp. Met zijn 3-2 knapte iets bij de opponent. Albert van Zandwijk loodste zijn ploeg vervolgens met twee treffers in veilige haven. Op het veld van eersteklasser Schelluinen werd vervolgens een gepast voetbalfeestje gevierd.

HSSC '61 gaat overigens nog in de herkansing. Zaterdag, tegen GDC, kan zij alsnog promotie naar de derde klasse bewerkstelligen.

advertentie
advertentie