Faros neemt senioren werk uit handen

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een gat in de markt of het ei van Columbus? Een ding is zeker: Faros maakt het 55-plussers en mensen met een beperking gemakkelijker om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het leegruimen van woningen én het inrichten van een eventuele nieuwe behuizing. Eigenaar Kees Dirks startte in 2004 met zijn bedrijf in Oost-Brabant. Sinds vorig jaar heeft Faros ook een vestiging in Gorinchem die wordt geleid door José Veen.

Door Ria Scholten

,,Toen mijn moeder naar een verzorgingshuis verhuisde heb ik er samen met een aantal familieleden zes weken over gedaan om haar huis leeg te ruimen. Iedereen had immers zijn eigen bezigheden en kon zo’n grote klus er eigenlijk niet bij hebben”, vertelt Kees. ,,Die ervaring vormt de basis van de formule die we hebben ontwikkeld. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelf hun zaakjes regelen en liefst geen beroep doen op familieleden en bekenden. Wij schieten te hulp op het moment dat de klant het beste schikt.”

,,Voordat we aan de slag gaan vindt eerst een intakegesprek plaats”, aldus José. ,,We vertellen dan over ons dienstenpakket dat zeer breed is. Vervolgens wordt gevraagd of de mensen hun zaken aan ons willen toevertrouwen. Als dat het geval is wordt een offerte gemaakt, waarna in veel gevallen een opdracht volgt. Na afronding van de werkzaamheden vindt een evaluatie plaats en wordt de factuur gestuurd. We worden trouwens ondersteund door vaste, professionele medewerkers met veel ervaring in dit werk. We zijn actief in Gorinchem en omstreken."

Naast het leegruimen en opnieuw inrichten behoort het verrichten van kleine aanpassingen en reparaties tot het dienstenpakket. ,,Desgewenst geven we de meterstanden door en verzorgen we de verhuisberichten en andere administratieve handelingen”, vullen de heren aan. Faros wordt niet alleen ingeschakeld door particulieren, ook executeurs-testamentair doen nogal eens een beroep op het bedrijf. “We krijgen ook opdrachten via de Altena Staete in Nieuwendijk”, vult Kees aan. ,,In Oost-Brabant zijn we in verregaande onderhandeling met een zorgaanbieder over aanvullende diensten die we in hun opdracht gaan verzorgen.”

,,Mensen uit de doelgroep kunnen ook voor aanvullende diensten bij ons terecht”, legt José uit. ,,Huishoudelijke beslommeringen en het onderhoud van de tuin gaan naarmate men ouder wordt steeds meer moeite kosten. Onze medewerkers geven het huis met plezier een flinke schoonmaakbeurt, maken de tuin winterklaar of komen maandelijks langs voor een schoffelbeurt. Ook grote klussen regelen we graag voor onze klanten. We maken dan gebruik van vertrouwde en goedgekwalificeerde bedrijven en garanderen dat de klant een marktconforme vergoeding betaalt.”

Website: www.farosseniorendienstverlening.nl. Telefoon: 0183-625905.

advertentie
advertentie