Start bouw Hoog Dalem

29 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Fort Ruigenhoek

nu al geliefde

nieuwe woonwijk

GORINCHEM - ,,Het is belangrijk dat we nu gewoon beginnen.” Directeur Pieter van der Brugge van Van der Brugge Makelaardij en directeur Pim Bosch van Heijmans Vastgoed hebben de handen ineen geslagen, de plannen voor Hoog Dalem enigszins aangepast en starten met de bouw eind deze maand/begin volgende maand.

Volgens planning zal Fort Ruigenhoek – tegenover Dalem grenzend aan de Graaf Reinaldweg en de Spijksesteeg – als eerste uit de grond verrijzen. ,,We moeten snel anticiperen op gewijzigde omstandigheden, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen,” zegt Pim Bosch. Hij doelt op de kredietcrisis en de stagnerende huizenmarkt. ,,We hebben de plannen flexibeler gemaakt en we bouwen in kleinere delen. Stapje voor stapje.”

Pieter van der Brugge vult hem aan. ,,In het lagere segment zit de huizenmarkt helemaal niet op slot. Tot 3.5 ton gaat het eigenlijk heel goed. We hebben er vandaag (maandag) nog drie verkocht in dit segment. Van Fort Ruigenhoek (in de vorm van een donk – red.) is de buitenste ring vrijwel geheel verkocht. Dus dat gaan we nu bouwen. Het gedeelte binnenin wordt aangepast aan de vraag van nu. In plaats van twee-onder-een kappers komen hier nu 28 rijwoningen en 8 twee-onder-een kappers. Dat is een iets lager marktsegment, in de huidige omstandigheden beter bereikbaar voor starters en doorstromers.”

Donken

Van der Brugge en Bosch hebben er het volste vertrouwen in dat Hoog Dalem een gewilde en geliefde wijk zal worden. ,,Bij de plannen voor Hoog Dalem hebben we voortgeborduurd op de ideeën van de Donken. Daar zijn in korte tijd 202 villa’s gebouwd en verkocht. Door ook Hoog Dalem in donken in te delen ontstaat een besloten, veilig karakter. En ook door duurzaam te bouwen zijn deze huizen een goede, waardevaste belegging.”

Fort Ruitenhoek wordt een woonwijkje in het groen, met veel speelruimte voor kinderen en goede parkeervoorzieningen. De grote tuinen vangen door hun diepte allemaal zon, ongeacht de ligging. Er wordt voor verwarming en koeling gebruik gemaakt van aardwarmte/koelte. De huizen zijn goed geïsoleerd. ,,Dat scheelt aanzienlijk in de woonlasten.” De robuuste, krachtige architectuur van Piet Goud geeft de buitenste ring van het wijkje daadwerkelijk het karakter van een fort, waarbinnen het prettig, veilig toeven is.

,,En de huizen in Gorinchem-Oost hebben het altijd goed gedaan. Er is in dit stadsdeel nog nooit een huis onder de prijs verkocht,” benadrukt Van der Brugge. ,,Fort Ruigenhoek is een mooi en goed plan met waardevaste huizen van goede kwaliteit. De markt is nu wat minder, maar dit is het goede product op de juiste plaats.”

Starters

Pieter van der Brugge en Pim Bosch hopen met de start van de bouw van Hoog Dalem in ieder geval een deel van de huizenmarkt weer vlot te trekken. De gemeente, de makelaardij en woningcorporatie Poort6 hebben een samenwerking opgezet om inwoners die willen verhuizen te helpen. Er zullen om te beginnen nieuwe huizen moeten komen om de doorstroming weer op gang te brengen. Met name starters, de eerste schakel in een reeks, kunnen rekenen op steun.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Van der Brugge Makelaardij, Vijfzinnenstraat 6A in Gorinchem. Tel: 0183-635011. Internet: www.vanderbrugge.nl.

advertentie
advertentie