Sleeuwijk blijft weer met lege handen achter

31 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Voetbalvereniging Sleeuwijk heeft weer naast promotie gegrepen. Nadat in de competitie SVW de titelrace in haar voordeel had beslist, moesten de Roefbewoners in het allesbeslissende nacompetitieduel met Sliedrecht de zege aan de tweedeklasser laten: 3-1.

Waar de formatie van Sliedrecht-trainer Ron Vlot in de winterstop gedoemd was te degraderen, redde zij dus uiteindelijk keurig het vege lijf in de nacompetitie. Tegen Sleeuwijk moest Sliedrecht al haar wilskracht aanspreken om tot een goed resultaat te komen. Na enkele minuten keek de tweedeklasser al tegen een achterstand aan door een treffer van Cedric van Wijngaarden en na twee gele kaarten voor Luciano van Harlingen fronste zelfs de grootste Sliedrechtse optimist z'n wenkbrauwen. Tegelijkertijd nam in het Sleeuwijkse kamp de hoop op een goed resultaat toe. Konden de Roefbewoners eindelijk overeind blijven in een allesbeslissend duel? Het antwoord: nee. Het overgebleven tiental rechtte de ruggen en knokte zich naar een 1-1 ruststand via Robin Vermey.

In de tweede helft drukte Sliedrecht door. Nadat een Sleeuwijkse vrije trap knap was gepareerd door de doelman, was het aan de andere kant raak via Umut Takac. Met de 3-1 gooide de tweedeklasser de wedstrijd in het slot. Het laatste fluitsignaal betekende voor Sliedrecht een mooi einde van een toch wel roerig seizoen. Gelaten keerde Sleeuwijk huiswaarts, in de wetenschap dat weer een jaar derde klasse wacht. Ongetwijfeld gaan de Roefbewoners zich dan weer mengen in de strijd om de prijzen.

LATER MEER.

advertentie
advertentie