Milievriendelijke strijd tegen onkruid

2 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Gemeente Werkendam start in juni met het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid op straten en pleinen. In Nieuwendijk wordt, bij wijze van proef, een heteluchtbrander ingezet. In Dussen, Hank, Sleeuwijk en Werkendam gaat de gemeente het onkruid met een stalen borstel te lijf. Hiermee stapt Werkendam dit jaar geheel af van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Omdat chemische middelen voor onkruidbestrijding het water in sloten, beken en rivieren sterk vervuilen, is gemeente Werkendam gestopt met het gebruik hiervan. In plaats daarvan is gezocht naar milieuvriendelijker alternatieven, zoals borstelen en branden. Deze toepassingen zijn minder aggressief en vernietigen daardoor het ongewenst groen niet compleet. De gemeente hoopt door twee keer per jaar onderhoud uit te voeren de groei van onkruid in de hand te houden.

De gemeente gaat in juni en oktober aan de slag om het onkruid op straten, plein en in brandgangen te verwijderen. Inwoners worden verzocht om, als dit gebeurt, de auto niet in de weg te laten staan door deze, indien mogelijk, op het eigen terrein te parkeren. Ook kunnen mensen helpen door in brandgangen de randen van hun tuin of schuurtje zelf handmatig onkruidvrij maken.

advertentie
advertentie