Doorbraak in kwestie Lingewijk

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Zowel de bewonerscommissie onder aanvoering van Piet Gerssen als het college van B en W lieten vorige week al weten de voorkeur te geven aan optie 1 van de presentatie; sloop van airey-woningen en de flats op de hoek Loevesteinlaan - Van Hoornestraat. De rest van de stadsvernieuwing in de Lingewijk wordt uitgesteld. In overleg met bewoners heeft de PvdA dit verder uitgewerkt om een aantal zekerheden in te bouwen en aan verschillende wensen tegemoet te komen. Sommige bewoners willen namelijk wel verhuizen naar een grotere nieuwe woning, anderen niet.

PvdA komt met motie voor maatwerk GORINCHEM - De bewoners van de Lingewijk en de PvdA zijn het eens geworden over een aangepaste aanpak van de omstreden stadsvernieuwing in deze wijk. De PvdA zal donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering hiervoor een motie indienen, die naar alle waarschijnlijkheid met meerderheid gesteund zal worden.

Garantie

,,De omliggende straten moeten ten minste vijf jaar blijven en er moet onderhoud worden gepleegd. De garantie van vijf jaar is een belangrijke zekerheid voor bewoners, zodat er weer rust in de wijk komt en eventuele reparaties gedaan kunnen worden. De wijk mag nadrukkelijk niet verpauperen,” aldus Pierre Schefferlie.

Een van de bewoners, Marco Westerhout, stelde daarbij voor dat mensen die wel willen verhuizen naar bijvoorbeeld ‘t Groene Veld in Lingewijk-Noord die mogelijkheid moeten krijgen, met urgentiebepaling en verhuisvergoeding. ,,Zo’n positieve suggestie, die steunen we van harte,” zegt Schefferlie enthousiast. Er zijn tenslotte wel verwachtingen gewekt bij bewoners. Maar het moet geen ‘gatenkaas’

worden. Woningen die vrijkomen kunnen tijdelijk bewoond worden door bijvoorbeeld starters. Er ontstaat dan toch iets doorstroming.”

uZie ook pagina 7.

advertentie
advertentie