CDA Zandvoort Noord

28 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Inleiding

Onze fractie wil beginnen met een compliment aan het college en in het bijzonder aan wethouder Oostrum. Een compliment voor het feit, dat het college heeft afgezien van haar oorspronkelijke voornemen om mee te werken aan rigoureuze sloopplannen in Zandvoort Noord. Toen de fracties van SP,CDA en GroenLinks begin dit jaar de Raadsinformatiebrief op de agenda wilden zetten, wees niets erop, dat bemoeienis van de gemeenteraad op prijs gesteld werd. De uiteindelijk overgenomen motie van onze fracties werd in eerste aanleg dan ook, laat ik het voorzichtig zeggen met gezonde tegenzin uitgevoerd.

Inhoud voorstel b en w

Is de CDA fractie nou echt helemaal tevreden? Nou nee, niet echt helemaal. Maar laat ik met het positieve deel beginnen.

We vinden het een vooruitgang, dat er, naar we begrepen hebben, sprake is geweest van ambtelijk overleg met vertegenwoordigers van de belanghebbenden in het gebied. We zijn ook blij met de waarborgen, die het college noemt voor de begeleiding van het werkproces en met name de evaluatie daarvan. Het zal u niet verbazen, dat wij graag regelmatig op de hoogte willen worden gehouden van de evaluatie van dit project. Ook voor de gemeenteraad kan dit waardevol zijn, met name voor toekomstige andere projecten.

Het idee van een raamplan voor de toekomstige ontwikkeling van de wijk lijkt ons goed en we zien het op dat idee gebaseerde bestemmingsplan dan ook met belangstelling tegemoet.

Ik heb al gezegd, dat de CDA fractie niet helemaal tevreden is.

Helemaal niet tevreden zijn we met het voorstel om de 32 appartementen hoek Loevesteinlaan-Van Hoornestraat tegelijk met de Airey –woningen te slopen. Onze fractie gaat voor de zgn. Optie 0. Naar de mening van onze fractie is er de komende jaren een voortdurende behoeft aan betaalbare woningen. Met name voor starters zijn deze appartementen ook zonder lift goed bruikbaar. Wij zien geen enkele noodzaak tot afbraak over te gaan en hebben daarom een amendement voorbereid, dat we nu willen indienen.

We hebben met genoegen geconstateerd, dat de PvdA fractie inmiddels ook de belangen van de bewoners van Zandvoort Noord verdedigt. Bij de behandeling van de “brede scholen problematiek”heb ik al aangegeven, dat de oppositiefracties in de raad blij waren dat de PvdA fractie het met ons eens was en de hoop uitgesproken dat dat vaker zou gebeuren. Het feit, dat er nu een motie voorligt, die vergaand tegemoetkomt aan onze ideeën doet ons dan ook echt plezier. Alleen de periode van 5 jaar die onder a. wordt genoemd vinden wij te kort. Wij vinden, dat hiervoor de normale bestemmingsplantermijn van 10 jaar moet worden aangehouden. We hopen, dat de heer Schefferlie ons hierin kan volgen, want dan zullen wij zijn motie van harte steunen.

Samenvattend

Mdvz, wij zijn blij voor de mensen in Zandvoort Noord. Blij dat ze nu wat zekerheid gaan krijgen over de toekomst van hun buurt. We gaan er daarbij vanuit, dat het college er bovenop gaat zitten om te zorgen, dat de processen correct verlopen. We zijn ook verheugd, omdat het college na aanvankelijke weerstand haar best gedaan heeft om de mening van de gemeenteraad te volgen. En eerlijk gezegd, we zijn ook wel trots, dat het optreden van de oppositie de aanzet heeft gegeven voor de wending in het beleid dat erop gericht was zo snel mogelijk de hele buurt te slopen. Onze conclusie: Er is nog hoop voor de democratie, ook in Gorcum!

advertentie
advertentie