renovatie atletiekbaan Typhoon

30 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Zoals bekend duurt de renovatie van de atletiekbaan, die voor een deel was verzakt, geen drie maar dertien maanden. Woordvoerders van Typhoon trokken uiteindelijk aan de bel bij gemeenteraad en pers. Wethouder Bert Biemans legde uit dat er bij de werkzaamheden telkens tegenvallers waren, veelal op technisch gebied, waardoor de oplevering meermalen is uitgesteld. Ook was er vertraging door de strenge winter.

GORINCHEM - De voltallige gemeenteraad wil een onderzoek naar de oorzaken van de problemen bij de renovatie van de atletiekbaan van Typhoon op sportpark Molenvliet. De raad heeft volledig begrip voor de frustraties binnen de atletiekvereniging en vraagt het college van B en W een betekenisvol gebaar te doen en te onderzoeken waarom de renovatie meermalen zo ernstig kon stagneren.

Alle gemeenteraadsfracties, CU/SGP, GroenLinks, CDA, PvdA, SP, Stadsbelang en VVD, hebben nu gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld om te voorkomen dat dergelijke problemen in het onderhoudstraject zich weer kunnen voordoen. De eerste vraag luidt dan ook ,,deelt het college de opvatting dat de wijze van onderhoud niet is verlopen zoals de gemeente dat wenst”?

Snelheidsmeter

Tevens vragen de raadsfracties een betekenisvol gebaar te doen, namelijk een schenking in de vorm van een snelheidsmeter. En met het oog op de principes van ‘een lerende organisatie’ moeten de oorzaken van de gang van zaken onderzocht worden en de raad verwacht daar verslag van. Het is voor het eerst in de Gorcumse geschiedenis dat alle raadsfracties gezamenlijk schriftelijke vragen stellen.

advertentie
advertentie