‘Weer eensgezindheid in Lingewijk’

30 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Ik ben zelf een geboren Lingewijkse en kan mij volledig vinden in de voorstellen van de PvdA en de bewonerscommissie van Piet Gerssen. Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Maar ik voel de eensgezindheid in de wijk terug komen. Dat geeft goede hoop.”

Hannie Hania (Stadsbelang) maakt bij de beslissing over de Lingewijk haar standpunt duidelijk. Alleen de 58 airey-woningen en de 32 appartementen op de hoek Loevesteinlaan - Van Hoornestraat worden gesloopt. De rest krijgt ten minste vijf jaar uitstel. Deze bewoners kunnen als zij dat willen wel met urgentie worden uitgeplaatst met gebruik van het sociaal plan.

Een motie van GroenLinks om voorstellen voor gestapelde bouw in de buurt van het oude zwembad bij de raad voor te leggen, werd overgenomen door het college van B en W. Een motie voor behoud van de appartementen op de hoek Loevesteinlaan voor starters van CDA en SP werd verworpen. Deze twee fracties stemden tegen het voorstel van het college van B en W.

Onenigheid ontstond over de gang van zaken bij deze besluitvorming. Cees van der Roest (CDA) complimenteerde wethouder Jack Oostrum in eerste instantie met de ommezwaai die het college van B en W nu maakt. In januari ontvingen de raadsleden immers nog een raadsinformatiebrief waarin staat dat heel Zandvoort-Noord gesloopt moest worden. De oppositie heeft de brief direct geagendeerd, waardoor de sloop en/of renovatie in de gemeenteraad besproken kon worden.

advertentie
advertentie