Woodstock aan de Merwede

30 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdag 4 juli

GORINCHEM - De wijde pijpen, blokhakken en zonnebrillen met ronde glaasjes kunnen weer uit de kast worden gehaald. Op 4 en 5 juli vindt namelijk voor de derde keer het Gorcums Hippiefestival plaats Buiten de Waterpoort in Gorinchem, aan de Merwede. Dit gratis toegankelijke ‘Woodstock aan de Merwede’ bleek voorgaande jaren een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, een plek waar mensen van alle leeftijden zich vrij kunnen voelen om zichzelf te zijn. Dit jaar, veertig jaar na dat legendarische festival Woodstock in Amerika, maakt de organisatie er natuurlijk weer een wervelend feest van., Gewoon hier in Gorinchem aan de Merwede

12.00 uur: Fanfare Vol harding

12.30 uur: Opening Ro en Donna

12.45 uur: Crosby, Stills & Nash

-Gregor Swinkels, Charl Meijerink

en Rien Vaarwater

13.30 uur: Kinderzangwerkplaats

14.00 uur: Bob Dylan - Hans Veen

14.30 uur: The Band - Cosmic Car

nival

15.30 uur: Stanza & djembegroep

16.00 uur: Black Sabbath - Doyle &

Twan van Genderen

17.00 uur: Buddy Guy Bluesband -

Back in Town

18.00 uur: Pink Floyd - Wish we

were there

19.00 uur: Deep Purple - Stormbrin

ger

20.30 uur: Hippiefeest in de tent

entree € 5 (dj’s Martin en Roel)

22.30 uur: The Doors - D’n Doars

0.00-02.00 uur: Hippie dj’s Martin

en Roel

Zondag 5 juli

12.00 uur: Popkoor 0183

12.45 uur: Opening Ro

13.00 uur: Neil Young - Lennart

van Meegen en Machiel Meijers

13.30 uur: Allman Brothers - Ram

blin’ Men

14.30 uur: Joe Cocker - Mike Doulis

15.30 uur: Melanie - Rinka van Zun

dert

16.00 uur: Grateful Dead - All Ride

17.00 uur: Canned Heat - Barking

Luke & Gadget Bluesband

18.00 uur:Janis Joplin - Helga en

YCT & Triple Deuce

19.00 uur: Richie Havens - Ron

Krop

20.00 uur: Jimi Hendrix – The YCT

Experience

21.00 uur: CCR – Creedence Clear

water Survival

22.00 uur: einde

Stadsdichter Ro, host van het festival, roept mensen op om in het kader van de hippiegedachte een gedicht of gedachte te schrijven. Het thema is VRIJHEID. Mail je bijdrage naar ro@hippiefestival.nl. Ro neemt hierin het voortouw en zal als eerste een gedicht op de website plaatsen. Alle gedichten en gedachten zullen we letterlijk met elkaar verbinden tijdens het hippiefestival in de vorm van het langste gedicht ter wereld, geschreven op linten. Kijk op de website, www.hippiefestival.nl voor meer informatie.

Dit jaar speelt er op het hippie-dj-feest in de tent ook een band: D’n Doars. Entree voor het feest dat zaterdagavond plaatsvindt, kost € 5 (voorverkoopadressen staan op de website). Dresscode: hippie! De hippiebazaar is uitgebreid met leuke en toepasselijke kramen. Wie nog en kraam wil huren kan contact opnemen met helena@hippiefestival.nl. Voor kinderen is er onder meer een springkussen toegevoegd aan het programma. Absoluut uniek aan dit festival is dat hippiebusjes en –vehikels welkom zijn op het festivalveld. Na het festival worden er prijzen uitgereikt aan de eigenaar van de mooiste bus, het hipst geklede hippiekind, het mooiste hippiekoppel en de meest authentieke hippie. Fotografen van de organisatie lopen twee dagen rond om iedereen te fotograferen en een aantal Gorcumse winkeliers en horecagelegenheden stellen de prijzen beschikbaar. Hou na het festival de website van het hippiefestival (www.hippiefestival.nl) in de gaten om te kijken wie er gewonnen heeft.

Het festival draait natuurlijk om muziek. Vele Gorcumse muzikanten laten horen wat ze in huis hebben. Bands hebben een te vertolken band uit de hippietijd gekozen en speciaal voor deze gelegenheid het betreffende repertoire ingestudeerd. Toeschouwers kunnen genieten van onder meer de muziek van Pink Floyd (Rob de Wit en consorten), Richie Havens (Ron Krop, gebroeders DeLima e.a.), Black Sabbath (Twan van Genderen en Doyle) en Neil Young (Lennart van Meegen en Machiel Meijers).

Kijk voor het hele programma, een impressie van de voorgaande edities en alle benodigde info op www.hippiefestival.nl. Mail voor algemene informatie naar info@hippiefestival.nl of donna@hippiefestival.nl. Het festival is geïnitieerd door Gorcumse muzikanten en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Gorinchem, verschillende sponsoren, stichting METEC, OWN Management, café Genesis, Het Hoekje , Opus Four Music Café en Fit4U, en vele vrijwilligers.

advertentie
advertentie