Trentanove: trefpunt voor fijnproevers

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

In de keuken in zijn woning achter de winkel vertelt Ronald vol vuur over zijn passie voor Italië, waarbij het getal 39 een belangrijke rol speelt.

ARKEL – Wie de delicatessenwinkel Trentanove aan de Schotdeuren 39 binnenstapt, treft op de planken een keur van veelal seizoensgerelateerde specialiteiten van Italiaanse oorsprong aan. ,,Dergelijke kleine zaakjes vind je veel in de Noord-Italiaanse stad Bologna”, vertelt eigenaar Ronald Verduijn, die een passie heeft voor de Italiaanse keuken. ,,In mijn winkel ontmoeten veel kookliefhebbers elkaar. Zij nemen de tijd om te proeven én om recepten uit te wisselen.”

Door Ria Scholten

,,Trentanove betekent 39 en het is puur toeval dat dit het huisnummer van de winkel is. Ook het landennummer als je naar Italië belt is 39. Ik werk nauw samen met Amerigo 1934, een trattoria in Savigno die in het bezit is van een Michelin ster. In het bedrijf wordt gebruik gemaakt van seizoen- streek- en Slow Food producten, die zoveel mogelijk op basis van biologische ingrediënten worden bereid”, aldus Ronald.

Pure producten

,,De gerechten en sauzen die bij de klanten in de smaak vallen worden door Amerigo 1934 geprepareerd voor thuisgebruik met als resultaat fraaie en smakelijke producten, waarvan de meeste in mijn winkel te koop zijn. Ik houd namelijk van puur zonder kunstmatige toevoegingen en dat is precies waar het bedrijf voor staat.”

Ingemaakte groenten

In de winkel vindt de klant heerlijke antipasti zoals salami, kaas, ingemaakte uitjes op Balsamico azijn en potten met ingemaakte groenten die heel goed tot hun recht komen in een risotto. Verder mooie pasta’s op basis van eieren en iets exclusiever: zwarte zomertruffel. Heel bijzonder en erg lekker is de pasta op basis van eekhoorntjesbrood. ,,Heerlijk met een roomsaus en wat verse peterselie”, zegt Ronald genietend. Een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse keuken vormt de olijfolie. Vooralsnog zijn bij Trentanove drie types te koop: zacht, mild en pittig. De pittige olie komt uit Lucca en is genomineerd bij de beste tien van Nederland in de categorie fruitige olijfolie.”

Balsamico

Watertandend lekker zijn de koekjes en bonbons waar de klanten écht voor terugkomen. De winkel verkoopt een complete lijn Balsamico azijn van zeer jong tot wel 25 jaar oud. Natuurlijk moet er even geproefd worden en de verschillen worden meteen duidelijk. ,,De jonge Balsamico smaakt fris en komt goed in zijn recht in een zomersalade”, legt Ronald uit. ,,Een wat langer gerijpte Balsamico smaakt heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde gerechten of met aardbeien en vanille ijs. Het product is zeer geschikt als duurzaam en exclusief relatiegeschenk.”

Openingstijden

De winkel is geopend: woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 06-50685200.

u Website: www.39trentanove.nl.

advertentie
advertentie