Nieuw festival: Muziek uit de Goot

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Muziek uit de Goot. Dat is de veelzeggende titel van het Eerste Grote Gorcumse Straatmuzikanten Festival dat zaterdag 15 augustus wordt gehouden.

De Gorcumse binnenstad wordt het podium voor profesionele muzikanten en groepen die op zo’n tien plekken akoestisch hun muziek gaan spelen. Ook bij de Lingehaven op de 3e Waterkering, de veerpont én in het Piazza Center wordt gemusiceerd. ,,Akoestische covers van populaire hits, ambachtelijke swing, accordeon, kinderkoor. Voor ieder wat wils", belooft Rik Tazelaar van de Stichting Muziek Uit De Goot.

Onder enig voorbehoud geeft hij de namen van de optredende artiesten prijs: Helga Buitelaar (hits met kids), Goeie Poeier (covers 60-er jaren tot nu), Tante Co op Zolder (jazz, blaasband), Jolie Coeur (chansons en volksliedjes), Constance Kerkhof (djembé), De Fucksia's (van musette tot Nederlandstalig), Heeren van het goeie leven (ambachtelijke swin), Ilse Roskam (accordeon), Doninga (duo met gitaar viool en zang), Toine Zijlmans (accordeon), Sidewalk Paraders (swing en dixieland).

Het festival begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De muzikanten spelen gewoon op straat en dus is het festival voor iedereen gratis toegankelijk.

advertentie
advertentie