Praxis Gorinchem demonstreert werken met Ytong blokken

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vestiging van Praxis aan de Spijksedijk 24d in Gorinchem demonstreert woensdag 22 juli de mogelijkheden van Ytong blokken, gemaakt van cellenbeton. Het lichte materiaal is eenvoudig verwerkbaar en wordt door doe-het-zelvers dan ook veelvuldig ingezet voor het verbouwen van een badkamer, het plaatsen van een scheidingswand, het creëren van een extra zolderkamer, het isoleren van een garage of maken van een schoorsteenmantel. Hoe de blokken, die er zowel in rechte als gebogen vorm zijn, op de juiste manier worden verwerkt, wordt van 10.00 tot 16.00 uur gedemonstreerd. Voor elke belangstellende doe-het-zelver ligt gratis een tipboekje klaar met daarin per toepassing diverse praktische tips.

Cellenbeton is een ideaal en handzaam bouwmateriaal. Doordat het ontelbare kleine luchtcellen bevat, is cellenbeton licht van gewicht en heeft het tal van voordelen zoals een hoge warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast is het materiaal in hoge mate vochtongevoelig. Dit maakt het product geschikt voor toepassingen in badkamers, stookruimten of als scheidingswand in bergingen.

Licht van gewicht

Ytong blokken hebben een royale afmeting van (lxh) 60 x 20 cm en zijn licht van gewicht, namelijk maximaal 8,9 kg. De dikte van de blokken is 5, 7 of 10 centimeter en wordt bepaald door de toepassing. Naast de ‘gewone’ rechte blokken zijn er ook gebogen blokken verkrijgbaar waarmee op eenvoudige wijze een hoek van 90° wordt gemaakt. Deze unieke blokken zijn ideaal voor het op decoratieve wijze afronden van scheidingswanden, maar ook kolommen en tal van decoraties behoren tot de mogelijkheden. Het nieuwe 90°-blok is standaard 7 centimeter dik en daarmee uitstekend te combineren met het gangbare rechte bouwblok. De blokken zijn per twee stuks in een handige doos verkrijgbaar en worden vanzelfsprekend ook gedemonstreerd. De demonstratie wordt verzorgd door medewerkers van Xella Nederland bv. Zij laten zien dat cellenbeton eenvoudig te ver- en bewerken is. De blokken zijn in een handomdraai op maat te zagen en snel te verlijmen. Ook het aanbrengen van voorzieningen, zoals elektraleidingen, is eenvoudig te doen met een sleuventrekker of zelfs handgereedschap zoals een verfkrabber. Tijdens de demonstratie wordt tevens aandacht besteed aan de vele afwerkingsmogelijkheden van cellenbeton. Die variëren van pleisterwerk en tegels tot steenstrips of schrootjes.

Wie een kleine of grotere verbouwing binnenshuis wil uitvoeren, doet er verstandig aan de demonstratie bij te wonen. Voor meer informatie: www.xella.nl.

advertentie
advertentie