Mevrouw Niesthoven-den Hartog 100 jaar

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Een bijzonder bezoekje voor een bijzondere vrouw. Het gebeurt immers niet vaak dat de burgemeester persoonlijk bij een verjaardag langskomt. Het gebeurt waarschijnlijk nog minder vaak dat iemand haar honderdste verjaardag viert....samen met haar 102-jarige zus.

Gisteren was mevrouw P. Niesthoven-den Hartog 100 jaar geworden. Burgemeester P. IJssels is op 8 juli om 15.30 uur bij haar op bezoek gegaan in Huize St. Clara om haar met deze bijzondere leeftijd te feliciteren. Mevrouw Niesthoven-den Hartog is geboren in Beesd en op ongeveer 13-jarige leeftijd in Gorinchem komen wonen in de Lingewijk. Zij ging toen in betrekking als dienstmeisje, dit heeft zij tot aan haar huwelijk in 1930 gedaan. Ze is in 1974 weduwe geworden. Ongeveer twintig jaar geleden is zij verhuisd naar een aanleunwoning bij huize St.Clara. Sinds vier jaar woont zij in het verzorgingsgedeelte van huize St. Clara omdat zij lichamelijke klachten heeft gekregen. Samen met haar zus van 102 jaar vermaakt ze zich prima in huize St. Clara.

Mevrouw Niesthoven-den Hartog is nog enorm goed van geest. Ze houdt het nieuws goed bij en leest dan ook elke dag de krant. Het is dan ook puur voor de lichamelijke zaken waarom zij in een verzorgingshuis woont. Vroeger heeft ze veel gefietst en las ze graag. Zij vierde haar verjaardag met familie en vrienden in een zaaltje in huize St. Clara. Mevrouw Niesthoven-den Hartog heeft 3 zoons, 5 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

advertentie
advertentie