Fluit centraal tijdens derde lunchconcert

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De lunchconcerten zijn van 12.15 uur tot 13.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Om het doel van de stichting, het behoud en onderhoud van de de Grote kerk te bereiken, wordt er wel een collecte gehouden bij de uitgang. De stichting maakt het tevens mogelijk de Grote Kerk en de exposities te bekijken op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur.

GORINCHEM - De Stichting Vrienden van de Grote Kerk houdt ook dit jaar weer een reeks van negen lunchconcerten op de woensdagen in de maanden juli en augustus.

Verhuizing

Het derde lunchconcert wordt gegeven door Tineke Groesz-Bakker. Zij heeft vanaf haar 13e in Gorinchem gewoond en haar ouders wonen hier nu nog. Tineke Groesz-Bakker begon op 9 jarige leeftijd met fluitlessen op de muziekschool te Zaandam. Op 13-jarige leeftijd verhuisde Tineke met haar familie naar Gorinchem waar zij op de muziekschool fluitles kreeg van Bernard Nelleke.

De fluitstudie werd voorgezet bij Koos Verheul aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en Tineke behaalde in 1980 het diploma onderwijsbevoegdheid B en solospel.

Kamermuziek

Zij woont sinds 1983 in Bussum, werkte enige jaren als docent aan de muziekschool van de Hilversumse Muzieklycea, remplaceerde in diverse orkesten en maakte kamermuziek in diverse ensembles.

Momenteel maakt Tineke deel uit van het trio Da Capo (fluit, viool, cello) dat zich toelegt op het spelen van muziek uit de barok en de vroeg klassieke periode. Sinds mei 2006 vormen Tineke Groesz en Karina Kantarova (piano) een duo.

Piano

Karina Kantarova studeerde piano in Armenië aan het conservatorium Komitas te Yerevan. Daar behaalde zij in 1985 het diploma voor pianodocent en begeleider. Karina werkte als pianodocent en begeleider aan de muziekschool te Deg in Armenië.

In 1999 is Karina in Nederland komen wonen. Karina is begeleider van diverse koren in het Gooi en speelt regelmatig in de “Stichtse Hof”.

Sinds mei 2006 vormen Tineke Groesz (fluit) en Karina een duo.

advertentie
advertentie